Jump to content


250-300 ping constantly in Australia


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

Hellion_1 #1 Posted 04 December 2018 - 08:48 AM

    Private

  • Member
  • 60592 battles
  • 4
  • [AUSIE]
  • Member since:
    06-29-2014

Hello. Over the last few months i have had constant ping circa 250-300. Is there a remedy?

 

p.s. Wifi and 4G are as bad as each other.



WWNZ #2 Posted 04 December 2018 - 09:00 AM

    Private

  • Member
  • 37359 battles
  • 1
  • [1914]
  • Member since:
    12-23-2016
Same here (NZ) and that's a good day. I've seen short spikes with ping at over 3,500!

TnkCmndrToo #3 Posted 05 December 2018 - 04:41 AM

    First Lieutenant

  • Member
  • 6066 battles
  • 606
  • Member since:
    02-26-2017

View PostWWNZ, on 04 December 2018 - 09:00 PM, said:

Same here (NZ) and that's a good day. I've seen short spikes with ping at over 3,500!

 

All is well here in the City of Sails... what ISP are you using? I still get the occasional flying tank but it's pretty rare. If you play on an older device, that might be the problem; my ping went from 200-250 to 140-180 when I got a newer device.

Noobieman #4 Posted 22 December 2018 - 03:38 AM

    Staff Sergeant

  • Member
  • 41407 battles
  • 434
  • [CRANK]
  • Member since:
    12-10-2016

ping is still a problem here in OZ, our Clan has stopped doing comps as we have constant lag. 

 

my ping in Sydney has gone down last week from 240 mark to 140 but still have some lag and a bit of sudden packet loss.



moonhag #5 Posted 23 December 2018 - 03:05 AM

    Corporal

  • Member
  • 55210 battles
  • 82
  • [-PR-]
  • Member since:
    10-08-2016
Yeh it sux bad where i am...red ping constantly, yellow with ping spikes if I am lucky :(

Elite911 #6 Posted 24 December 2018 - 01:06 AM

    Moderator Lead

  • Senior Moderator
  • 232 battles
  • 612
  • [B2DV]
  • Member since:
    11-16-2012

Hello, all,

 

There is currently a fault in the undersea cable from Australia to Singapore which is causing increased ping and lag as you are being rerouted to a different network line to reach the server. The current estimated repair date is the 31st of December. 

 

More information on that can be found here: http://status.vocus....?IncidentID=470

 

Please check in from time to time on the link above for more status updates on the network. We are sorry for the inconvenience this.


 

If you have any questions or concerns, feel free to PM me.
For gameplay advice, try the WG Wiki or ask on the forums.
For reporting players, appealing bans, financial issues, etc, please contact Support. You can also report players to me, make sure you provide evidence, such as screenshots or a video.
WoT Blitz game and forum rules can be found here: Game Rules - Forum Rules.


Rinskiev #7 Posted 13 June 2019 - 03:01 AM

    Sergeant

  • Member
  • 11502 battles
  • 185
  • [DARTH]
  • Member since:
    07-01-2014
I wonder if Starlink will help in the future with these issues. I am not a super-fan of this project but....

Kernow_63 #8 Posted 13 June 2020 - 09:44 AM

    Private

  • Member
  • 6905 battles
  • 1
  • [TRBLN]
  • Member since:
    09-27-2018
Cable to Singapore broken again! Nightmare for us down under. We seem to be forever at the mercy of connections to the continent. Really about time Aus and NZ had their own server to get over this. Simply no point playing until fix estimated sometime in July so that’s another month of pointlessness

JDBC567 #9 Posted 13 June 2020 - 01:10 PM

    First Lieutenant

  • Member
  • 2264 battles
  • 575
  • [1MSW]
  • Member since:
    06-02-2019
Try using a better or new device. It helps a lot. I had almost constant 500-999ping on my laptop and when I switched to a new device, the ping went to below 100.

JDBC567 #10 Posted 13 June 2020 - 02:23 PM

    First Lieutenant

  • Member
  • 2264 battles
  • 575
  • [1MSW]
  • Member since:
    06-02-2019
I don't know if this will help but I get better ping on the EU, na and Russia servers even though I'm in Asia.

Jabbawingo #11 Posted 29 September 2020 - 12:46 AM

    Corporal

  • Member
  • 39313 battles
  • 39
  • [-PR-]
  • Member since:
    12-23-2014

Looks like something has broken again. 
 

https://photos.google.com/share/AF1QipMvtNdPFEWBwbXXQJGdVyVqRtLZ820hFO867H4-3PIw8hq_oJyihsAlpQxw5EafFg/photo/AF1QipOPP1D-4MNjA38Gkt_bE93X-Cl4cJgaXIsgPZd6?key=QzluYWFpbFdXZWNXOEJRQUtJMGEtRElIVW1ELTJn
 







1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users